2016-12-16 1009 浏览
今日同屋企人去左荃湾行街,本来谂住去食西餐,点知黎度间餐厅已经转左做泰国餐厅,企系门口望过餐牌,价钱都唔贵所以就入去试下了。装修同前西餐厅无咩太大分别,连卡位既摆设都一模一样。若果无睇错大部份员工都系泰国人,所以开头想落单系无咩反应,个老板提左二次先有人过黎,我地4个人叫左3个午餐,同时再升级叫多3个小食(一个餐只可以加一个小食)。饮品同小食好快就到,柑桔蜜系香但饮落就淡口左啲。小食方面有炸虾饼,呢个真系值得一赞,香脆可口,肉质尚算弹牙另外,仲有泰式凤爪同飞天通菜,钟意食辣既话,泰式凤爪都系推介,屋企人仲赞配菜既洋葱好入味添飞天通菜就无咩特别,好似咸左少少啦!主菜分别叫左海南鸡饭,菠萝炒饭,同埋海鲜干炒河。海南鸡饭系要劣评,油饭系无饭香味,鸡亦唔够鲜嫩,全枱人都觉得麻麻地。菠萝炒饭唔记得影相,但整体感觉系可以既,若果再多少少肉松就更加petfect喇海鲜干炒河系三个最好既选择,味道唔会太咸或太淡,不过配料好似多过河粉,若果可以平均啲就更加好喇总括黎讲,咁既价钱既午餐真系唔错,有机会可以拣下午茶时间黎食,应该会仲优惠添

飞天通菜就无咩特别,好似咸左少少啦!

炸虾饼
泰式凤爪