2017-07-21
话说是日家母外游,大家又懒得煮饭,几姊弟就一齐到尖沙咀睇下有咩食。当时位于九龙公园附近,就开apps揾下附近有咩价钱okay 又比较好坐的地方,见到 Candies Foodies 望落都唔错就行过去啦。Candies Foodies 入口位处一间残旧商场里面,唔特意行入去可能都唔太留意到间舖。行上一层就系餐厅,装潢唔算太精致,不过都几整洁阔落坐得舒服,人唔会太多可以倾到几句计。餐厅原来重有软糖夹,只要 like 佢地 Facebook page 就可以。见到一格格的软糖就勾起哂d童年回忆,感觉好亲切。我地三个人叫左三个主菜一个小食,首先来的系黑松露牛肝菌意式烩饭。黑松露味几香,饭身 creamy 有咬口,都几唔错。之后到明太子鲜虾忌廉意粉。材料都足,明太子味都几香口。所象中坊间一向唔多明太子意粉,之前只在 The One 某 cafe 食过一次,一试难忘,估唔到呢度都有,味道相比也一点不逊色呢。香橙蜜糖烧猪串骨。听落几特别,猪肉唔嚡口都几香,但香橙味唔系好出,呢点就有d扣分啦~最后叫多个 pizza,烟三文鱼习草水瓜忌廉芝士荷兰薄饼。d 伴菜几香,芝士同三文鱼份量都均匀,唔会有边一种
最后叫多个 pizza,烟三文鱼习草水瓜忌廉芝士荷兰薄饼。d 伴菜几香,芝士同三文鱼份量都均匀,唔会有边一种特别抢味。饼底薄薄脆脆其实几香,不过我本人比较钟情厚底,如果可以畀人拣饼底就更好啦😂😂😂
见到店内呢块标示都几得意🙈