2017-08-04
个个都知九龙城出名泰国菜,但甜品一样有名。老字号糖佰府,价钱亲民$20-30已经有好多选择,甜品款式又多,而且有特色又够新潮,周不时又有学生优惠,无理由唔支持下小店依间铺好似系分店黎,仲有间旧铺系将军澳Menu简单清楚,中西糖水都有,真系抵食特别既甜品仲会放大影相,图片真实,唔惊中伏连我最爱既芋圆都有,迎合一众客人口味墙上贴上好多明星合照,原来好多明星都黎食过(应该系去旧铺),仲发现合照入面同d明星影相个位女士,正正系楼面招呼紧客人双丸椰皇紫米双丸椰皇紫米用椰皇水+椰汁煮成既糖水,唔会太甜,混合左椰水同椰汁2款口味,味道好特别,加埋3丸,有芋圆,蕃薯丸同汤丸,仲有紫米一齐食,好有口感,感觉好丰富,一次满足晒咁多种愿望由细到大都钟意食糖不甩,贪佢够有咬口,又似汤丸,依到竟然有两沟糖不甩汤丸,好感动玉桂苹果批加雪糕自家制既苹果批,松脆皮底包住切片苹果,要夹住一齐食先好味,配一球自选雪糕,好有童真既感觉
Menu简单清楚,中西糖水都有,真系抵食
特别既甜品仲会放大影相,图片真实,唔惊中伏
连我最爱既芋圆都有,迎合一众客人口味
双丸椰皇紫米
双丸椰皇紫米