2024-09-06
早排见到有foodie介绍呢间好似几好食想打边炉就走去试下点知中咗招汤底冬阴功椰奶鸳鸯汤底 - 冬阴功好普通:味道唔丰富 椰奶更加淡而无味,竟然可以卖你$178,店员话你哋可以先饮一口汤,然后再打边炉,但饮左一啖已经知出事,人地(凑x)d汤底同你好大分别😓配料牛板腱 - 正常份量正常毛肚 - 正常份量正常脆皖 - 垃圾又腥 又雪藏味 份量极少手打鲜虾丸 - 垃圾冇虾味 又唔爽唔弹牙 份量极少得四粒唐生菜 - 正常新鲜但份量好少泰国金边粉 - 份量少啵啵奶茶 - 份量好少 饮管好粗,两啖就饮完招牌椰皇冻 - 呢个真心好食价钱份量合理服务店员可能人手不足,9成店员全程黑面忙碌差唔多食完,谂住叫佢地帮我加水饮完就走叫完第一个侍应冇反应,叫第二个侍应就叫我地等等点知第二个侍应佢转头就走过嚟话,(你哋唔食啦可,我收埋你啲嘢先) , 收完都唔会帮你加水,好似想赶你走咁卫生一开始个碗 同 匙羹上面都有好多尘, 系见得到嘅黑色一粒粒既尘,唔知放咗喺台面几耐结论:完全唔值呢个价,普通珍珠奶茶一杯都要$38,个脆皖难食到极点,2个人食左咁少野都差唔多$900,仲要唔好食呢个价钱去 (牛x)食最靓既和牛放题
想打边炉就走去试下
脆皖 - 垃圾又腥 又雪藏味 份量极少
手打鲜虾丸 - 垃圾冇虾味 又唔爽唔弹牙 份量极少得四粒
唐生菜 - 正常新鲜但份量好少
泰国金边粉 - 份量少
啵啵奶茶 - 份量好少 饮管好粗,两啖就饮完
招牌椰皇冻 - 呢个真心好食价钱份量合理
店员可能人手不足,9成店员全程黑面忙碌
差唔多食完,谂住叫佢地帮我加水饮完就走
叫完第一个侍应冇反应,叫第二个侍应就叫我地等等
结论:
完全唔值呢个价,普通珍珠奶茶一杯都要$38,个脆皖难食到极点,2个人食左咁少野都差唔多$900,仲要唔好食呢个价钱去 (牛x)食最靓既和牛放题都得,foodie 力量真大