2007-05-24 8 浏览
三个adult and 一个child 去饮茶。叫咗几个点心同一个砂窝云吞鸡煲餐($168)。点心:腐皮卷—无mud 虾,净系得d椰菜,好好oily,唔得呀!萝卜酥—无甚特别叉烧包—卖相超唔得,完全唔似叉烧包,而系似生煎包。有无搞错呀,咁simple ge 点心都整成o甘!砂窝云吞鸡煲餐—有三个点心+鲍鱼汁福建炒饭+砂窝云吞鸡煲点心烧卖:好细粒,好似萎缩咁,卖相唔得,味道一般。脆肉瓜拼茶树菇:成本极平,无味,完全系白灼菠菜带子饺:酸的,立刻叫佢换个第二样点心。都肯换,又话可能d菠菜变坏jor...=.="换jor 罗汉斋肠粉:几好味㖞,不过可以再多d料鲍鱼汁福建炒饭:几好食,无咩味精,多料砂窝云吞鸡煲:够热,半只鸡,都嫩,四粒云吞,好味,肉同虾比例均匀,汤都好饮。*呢个餐原来假期168,平日148,但系"假期168"呢几个字应该系细到睇唔到,因为我地俾钱时check 单先知168*但收钱gor 个不男不女ge侍应就唔得啦,态度好差,好似嫌俾钱俾得慢!多谢都无声。

点心:
腐皮卷—无mud 虾,净系得d椰菜,好好oily,唔得呀!
萝卜酥—无甚特别

砂窝云吞鸡煲餐—有三个点心+鲍鱼汁福建炒饭+砂窝云吞鸡煲

点心
烧卖:好细粒,好似萎缩咁,卖相唔得,味道一般。
脆肉瓜拼茶树菇:成本极平,无味,完全系白灼
换jor 罗汉斋肠粉:几好味㖞,不过可以再多d料

鲍鱼汁福建炒饭:几好食,无咩味精,多料