2023-12-28
今次纪念日去黄金海岸订咗呢间Hakata Concepts 餐厅户外对住黄金海岸,悠悠嘅海风吹住同埋望住一望无尽嘅海景系真系会几有气氛👍🏻十胜和牛($328)师傅嘅烧煮做出嚟生熟度啱啱好简单嘅黑椒同蓝盐,和牛油脂分布平均而且表面烧至脆身食落令到油脂香味更加突出食落牛味香浓之余又做到肉质鲜嫩嘅和牛亦都做到入口即溶嘅效果,值得一试👍🏻温泉蛋乌冬乌冬食落去爽口弹牙,另外配搭蛋白熟透而且做到蛋黄半生不熟的温泉蛋,酱汁同埋香草嘅配搭,非常有层次感🤤Mojito呢度嘅伴随着悠悠嘅海风环境气氛梗系唔少得一杯Cocktail, Mojito Mojito 有好浓郁嘅青柠香,饮落去感觉非常清新再加上梳打水同基酒调和形成一种味觉性嘅冲击
十胜和牛($328)
温泉蛋乌冬
Mojito