2022-09-11 38 浏览
在九如坊既烧烤堂几正,空间感几大!店员态度非常亲切有礼,menu好多串烧,多到花多眼乱!Sapporo生啤买一送一,够冰冻够chill, 非常抵饮,食串烧点可能 without啤酒,叹!餐厅细心位系每样 items都会写用咩风格去整,包括 日,泰,港,川,西,新疆,台 and「堂」,非常加分!桂花蜜糖本地冻蕃茄,非常惊喜既前菜沙律,桂花香甜好自然清新,冰冻既蕃茄透心凉!清爽清甜,食到唔停口,令到胃口大增!黑鱼子蟹肉鳕鱼干,多多蟹肉份量真系估唔到,配上黑鱼子咸鲜感再配蟹肉,成件事好正,鳕鱼干够香脆。柚子鸡腿肉,鸡腿肉keep到juicy, 嫩滑口感!再配上柚子酱更带出味道,味蕾带上冲击。孜然豚肉芫茜卷,非常创作性既串烧, 芫茜嘅香味配豚肉估唔到咁夹,感觉浓香好岩我口味。节瓜波板糖,外型卖相好有趣,儿时回忆番哂黎!味道惹味配上蛋汁,香浓又突出。好香蛋香。蟹膏烧饭团,饭团烧到金黄焦香,表面带有饭焦感!topping再有 creamy绵密既蟹膏,浓郁入味。再夹上即用脆脆紫菜,成条事变到好高质。