2023-01-02
❤️🔥回访人气小店📍:村爷爷之前为咗食呢个泡饭嚟过一次,可惜果次已经卖哂🥲今次路过问咗侍应姐姐话有供应即刻乖乖喺门口排队落单🧏🏻♀️有位坐之后好快就有得食💓♡极上海鲜龙虾汤泡饭♡|💰$78本身以为78蚊可能得2只虾2只蚬做𩠌🙈点知碗泡饭送到嚟之后见到劲大碗而且配料劲丰富❤️🔥首先有最吸睛嘅龙虾头做装饰,啱哂我呢啲打卡成瘾嘅人🧏🏻♀️虽然个龙虾头入面冇肉但系龙虾汤极级浓郁🫶🏻未倒饭落去浸已经忍唔住灌咗几啖汤先💓扇贝唔韧就算箍紧牙都可以一啖过食😆仲有青口同海量嘅蚬肉,食落相当新鲜,‼️最最最重要嘅系完全无沙‼️越食越过瘾❤️🔥对于我呢啲一食到沙就反胃嘅人嚟讲简直系福音💯另外仲有2个鱿鱼圈,同埋有一堆生菜喺底吸汤嘅鲜味🫶🏻啱哂少食菜嘅外食族😆呢一个泡饭绝对要推荐大家食下🤤又抵又好食🫶🏻唔食真系走宝😢♡椰子花胶竹笙干贝鸡煲♡|💰$78呢款鸡煲本身就唔包饭嘅,要额外+15蚊套餐先会有一碗白饭同一碟油菜,但因为呢个鸡煲本身都已经好足料所以就无加套餐了。鸡煲汤底就相对清甜而且唔会有一层鸡油喺上面,饮完都唔会觉得口渴🫶🏻鸡煲本身有足足半只鸡所以身为食肉兽嘅我食完相当满足😂系适合补充蛋白质之选😂🫶🏻鸡肉唔老
♡极上海鲜龙虾汤泡饭♡|💰$78
♡椰子花胶竹笙干贝鸡煲♡|💰$78
呢款鸡煲本身就唔包饭嘅,要额外+15蚊套餐先会有一碗白饭同一碟油菜,但因为呢个鸡煲本身都已经好足料所以就无加套餐了。鸡煲汤底就相对清甜而且唔会有一层鸡油喺上面,饮完都唔会觉得口渴🫶🏻鸡煲本身有足足半只鸡所以身为食肉兽嘅我食完相当满足😂系适合补充蛋白质之选😂🫶🏻鸡肉唔老唔柴肉质偏嫩💯而且店员送餐会附上手套方便客人手撕鸡肉👍🏻美中不足嘅位系块花胶就有少少韧🥺但下次都系会再回访 💓
有兴趣睇更多食评可以follow ig : fatting_eateateat