2024-03-21 34 浏览
做妈妈嘅间唔中都要 MeTime 放松下,麦皮妈就钟意去食好嘢!今次就拣左主打鸟取大山黑牛和牛嘅强小亭,午餐嘅 Lunch Set 都几多选择!我哋就拣左精选A5和牛三点烧肉,一Set 有前菜、沙律、茶碗蒸、精选A5和牛烧三点烧肉、汤、甜品、咖啡!食物上枱后店员会细心讲解成个套餐!佢哋嘅米饭系用鸟取県嘅星空舞,香甜软糯,又有咬口,令人不期然食哂成碗饭!沙律喺用左紫苏叶油,食落有淡淡紫苏叶香味!精选A5和牛烧三点烧肉分别有内腿肉、臀腰肉盖、西冷,店员推介先吃内腿肉烟韧有口咬,再吃臀腰肉盖,最正喺西冷,充满油花,入口即溶,充满牛香!另外仲点左和牛稻庭乌冬配两点寿司set,同样有前菜、沙律、茶碗蒸、甜品及咖啡,而A5和牛稻庭乌冬,乌冬好滑又弹牙,牛肉半生熟充满牛味,仲配两点生和牛寿司,十分满足!而当日嘅甜品系玫瑰汤丸,入面喺流心,食落有淡淡嘅玫瑰味,完美作结!