2022-10-31
位于河畔花园嘅街坊食堂丼饭、刺身、寿司、卷物、热食等菜式都齐备双重芝士鳗鱼卷($60)超大件!一件要分两啖食,除了鳗鱼面嘅芝士,卷内亦有creamy 的软芝士,只系鳗鱼稍为冻左,如果热d会再好食d三文鱼牛油果沙律($78)好多三文鱼、牛油果同粟米粒,酱汁带少少酸,开胃!三文鱼5味($82)有原味、海胆、牛油果、火灸咖哩盐同火炙芝士,每件嘅三文鱼同好厚身!火炙仍keep到暖暖地👍🏻盐烧三文鱼头($72)烧得好香,鱼皮脆,肉多,加埋萝卜蓉落酱汁度点黎食,好搭味盐味烧牛舌($45)牛舌厚身,烧完边位有d脆,好易咬,牛味够明太子鸡肉串($25)😂凡系有明太子嘅我都觉得好好食四色三文鱼丼($132)有三文鱼厚切、三文鱼籽、呑拿鱼蓉同刺身虾,鱼生够新鲜,三文鱼籽亦脆爆,亦唔会得浸咸水味,饭量刚刚好,一啖鱼生一啖饭,正最后食串牛油烧一口番薯($24)暖暖胃甜甜地,口感软糯最后二人埋单连加一$570,呢个价钱,已经可以叫到成枱都系野食如果想食平d,叫个鱼生饭/锅物都系一百多d,价钱都算合理
丼饭、刺身、寿司、卷物、热食等菜式都齐备
双重芝士鳗鱼卷($60)
三文鱼牛油果沙律($78)
好多三文鱼、牛油果同粟米粒,酱汁带少少酸,开胃!
三文鱼5味($82)
盐烧三文鱼头($72)
烧得好香,鱼皮脆,肉多,加埋萝卜蓉落酱汁度点黎食,好搭味
盐味烧牛舌($45)
牛舌厚身,烧完边位有d脆,好易咬,牛味够
明太子鸡肉串($25)
😂凡系有明太子嘅我都觉得好好食
四色三文鱼丼($132)
最后食串牛油烧一口番薯($24)暖暖胃
甜甜地,口感软糯
如果想食平d,叫个鱼生饭/锅物都系一百多d,价钱都算合理