2023-06-18 18 浏览
上星期同家人番咗大陆食咗d好好味嘅手打丸,番嚟香港好挂住,即刻去打边炉。今日同老公专登来呢间望到少少海景嘅火锅店食餐好。见到隔离枱个冬瓜锅望落去好吸引,大家同意之后点左个金华火腿瑶柱冬瓜锅,好足料,好多干瑶柱同埋火腿,汤清甜又浓郁。冬瓜煲一阵煲到腍身少少,店员会帮手切开冬瓜。打边炉点咗滑牛肉、四宝丸拼盘、四宝饺拼盘同成都川粉。滑牛肉份量都几多,厚薄均匀,渌一渌入口好滑有牛味。四宝丸拼盘四宝丸有牛丸、芋泥贡丸、芝心墨鱼丸同黑松露虾丸,好大粒,食落都好弹牙。芋泥贡丸好有惊喜,芝心墨鱼丸咸香爆浆。四宝饺拼盘四宝饺有韭菜饺,凤城水饺,鲜虾云吞同埋鱼皮饺。自家制,每款都皮薄,d馅料都好足好鲜,感觉良好。成都川粉川粉幼身,口感Q弹滑滑,吸满鲜甜既冬瓜汤,十分之好味。下次可以多啲人一齐来再点更加多既食物再食过。

冬瓜煲一阵煲到腍身少少,店员会帮手切开冬瓜。

打边炉点咗滑牛肉、四宝丸拼盘、四宝饺拼盘同成都川粉。

滑牛肉
份量都几多,厚薄均匀,渌一渌入口好滑有牛味。

四宝丸拼盘

四宝饺拼盘

成都川粉
川粉幼身,口感Q弹滑滑,吸满鲜甜既冬瓜汤,十分之好味。

下次可以多啲人一齐来再点更加多既食物再食过。