2023-08-21
生活每日都需要一點甜,甜品控今日又出動去咗位於尖沙咀,人氣 IG 店「Miss Pisces Creations 雙魚小姐」最新開嘅的實體店朝聖,店舖地方非常寬敞,佈置顏色用上黑白色系、以木紋地板、黑色掛燈非常型格,具有空間感和法式甜品店的感覺✨由網店開到實體店毫不簡單,店舖供應多款精緻甜點,更不定期推出期間限定,自家研發低糖、少油的甜點,種類繁多,生日蛋糕、件裝蛋糕、罐子蛋糕、特色曲奇、可麗露、 鬆餅、雙魚小姐自家製手工飲品等等,仲有多款禮盒,無論係自己食或者送俾人一樣咁開心💜 🍪 ▪️特大燕麥無花果軟曲奇 $45 / 件"Mega" CHEWY Oatmeal & Figs Cookie加大版嚼勁十足的燕麥軟曲奇,煙煙韌韌的口感十足和甜度啱啱好,配杯咖啡就最寫意,忍唔住成塊食晒🤣🍰 ▪️開心果巴斯芝士蛋糕 $60/Slice開心果鮮忌廉用上頂級無添加色素及化學成份嘅意大利純開心果仁醬製造,超級香滑,開心果味道細緻,味道天然,巴斯芝士蛋糕口感油潤,唔太甜,再加上頂層的香脆開心果碎,實在是非常完美的配搭🍥▪️招牌松露奶油芝士卷 $48/件Truffle Cheese Chubby Roll採
🍪 ▪️特大燕麥無花果軟曲奇 $45 / 件
🍰 ▪️開心果巴斯芝士蛋糕 $60/Slice
🍥▪️招牌松露奶油芝士卷 $48/件
Truffle Cheese Chubby Roll
採用法國優質白松露油特製的奶油芝士,湯種麵團製成的麵包卷,麵包煙靭鬆軟,滿滿松露香,風味豐富濃郁,蛋黄碎作點綴完美的咸甜平衡,而且呢個仲係期間限定,想食就快啲試吓喇
🫗▪️雙魚小姐手工飲品
Salted Dark Chocolate 海鹽黑朱古力 $ 40
Oatly oat milk 燕麥奶 +$5
自家製手工飲品,這款是店家推介,採用日本4.3鮮牛乳,朱古力味非常香濃,口感順滑,帶著微微的海鹽香,而且仲可以自選要燕麥奶,
啱晒注重健康嘅朋友