2018-08-23 75 浏览
朋友极力推介黎呢间餐厅,竟然平日的下午茶时间都会咁多食客。 朋友点左香草忌廉三文鱼意粉配热柠茶。朋友推介我点正价饮品,再以优惠价点下午茶。结果我就拣左玫瑰荔枝椰果红茶配香肠西兰花芝士薄脆。香肠西兰花芝士薄脆:热辣辣香脆可口嘅薄脆有六片,脆到好似食紧薯片咁,真系够晒薄而脆。薄脆面放左好多芝士,芝士味浓,食落似食pizza 咁,啖啖芝士,份量恰到好处,唔会食到好漏咁。薄脆馅有西兰花,平时西兰花好少出现系pizza ,都几新奇,西兰花味较淡。蕃茄酱落得比较少,所以茄汁味唔浓,薄脆就更干身了。香肠唔会好咸,因茄汁唔多,咸味就刚刚好,而每片薄脆都有一片仔嘅香肠。香草忌廉三文鱼意粉:意粉煮得刚刚好够弹牙,忌廉汁都几creamy,大大片烟三文鱼系面,配埋香草,令成个意粉好有色彩。烟三文鱼都OK,少少咸。啲香草就似火箭菜,食落好香口。玫瑰荔枝椰果红茶:茶成壸上,大大壸,同朋友系度倾计可以慢慢饮。下午茶就系悠闲,最啱饮玫瑰花,够晒 relax。荔枝味都几浓,配埋几粒椰果,不过椰果就食唔到味了。呢间餐厅算系旺区嘅绿洲,最啱倾计、休息。
香草忌廉三文鱼意粉配热柠茶
香肠西兰花芝士薄脆配玫瑰荔枝椰果红茶

香肠西兰花芝士薄脆:

香草忌廉三文鱼意粉:
意粉煮得刚刚好够弹牙,忌廉汁都几creamy

玫瑰荔枝椰果红茶:
。荔枝味都几浓,配埋几粒椰果,不过椰果就食唔到味了。

呢间餐厅算系旺区嘅绿洲,最啱倾计、休息
2018-07-23
香草忌廉三文鱼意粉配热柠茶