餐厅: 芭堤雅小廚
资讯:

2023-12-16 342 浏览
同邻居放假冇嘢做,就踩单车过嚟近近地食个晏。大美督其实有好多选择,但系好耐冇食过呢间。门口侍应,好鬼合作,叫我哋拍好啲单车喺餐厅侧边,咁就二话不说入咗呢一间。12:00入到去已经全场爆满,睇睇个餐牌午餐选择唔算多,但系都拣到想食嘅。各有各嗌啦,口痕之下,再加多咗个大拼盘。嘢食嚟到嘅时候,邻居又好好俾我让人试啲。个海南鸡饭,油饭比我想像中干身,但鸡总算滑。咁就攞咗另外一个邻居啲咖喱牛腩捞一捞个油饭。个咖喱真系相当出色,椰香味十足,个牛腩都炆得好腍。到我自己嗌个猪手饭黎啦,望落去个汁比较多,都惊有少少服服地,始终好耐冇嚟过食,唔知水准有冇改变。但系食落去出奇地入味又淋滑,$65嚟讲真系抵到爆。跟住个大拼盘嚟啦,其实都饱左大半,咁都唔可以嘥嘢。样样都水准表现得平均,但系就觉得佢个鱼饼有少少偏腍。食饱之后罪恶感倍升,消脂变增磅之旅,但系好食真系大晒嘅。其实自己好钟意食肉碎煎蛋饭,下次一定要试埋佢。