The Grill Room (銅鑼灣廣場二期)

我有喺未装修既时候既时候黎过,估唔到装修完之后令人有惊喜,风格似酒店里面啲餐厅🍴,感觉高雅奢华,行复古欧陆风格,黑色方形地砖⬛️配浅黄色既墙、墨绿色既凳🪑、黑色云石枱同埋黄色波波灯💡,几有格调🤩 野食方面比以前更加好食😋 将法式🇫🇷既煮法融合左fusion元素,摆盆亦都更加精致,如果有野想庆祝食饭都可以黎呢到😌(5 😍 系满分,🤩系半分) 酸种面包🍞 (好味指数:😍😍😍😍)个酸种面包🍞烟烟韧韧咁,边位香脆唔会硬,酸酸地咁,有几清新既麦香🌾 配埋软滑有咸香既牛油🧈,几好食😋龙虾尾扁意大利面 🦞🍝 - $288 (好味指数:😍😍😍😍😍)一上枱就见到原条剥左壳既龙虾尾🦞🤤 拆肉拆得好完整,饱满厚肉,口感嫩滑弹牙,龙虾🦞香味浓郁,仲好鲜甜tim,啖啖肉咁好正🤩 加埋一咬落去就鲜香四溢、充满鱼脂香既三文鱼籽🟠,真系好有层次感😍 另外不得不赞既系个扁意大利面🍝,口感烟韧带有少少面粉香,仲充分咁索晒个汁既精华,整体惹味香口,感觉好正🤤蟹钳肉蟹黄南瓜意大利饭 🦀️🎃🟡🥘 - $248 (好味指数:😍😍😍😍🤩)首先系颜色好靓,系鲜艳既橙黄色,因为有齐南瓜🎃同蟹黄🟡,南瓜🎃既香味突出,芳香甘甜,质感够晒cre

(5 😍 系满分,🤩系半分)
酸种面包

酸种面包🍞 (好味指数:😍😍😍😍)
龙虾尾扁意大利面

蟹钳肉蟹黄南瓜意大利饭

首先系颜色好靓,系鲜艳既橙黄色,因为有齐南瓜🎃同蟹黄🟡,南瓜🎃既香味突出,芳香甘甜,质感够晒creamy~ 而加左蟹黄🟡之后多左少少沙沙地既口感,有啲似咸蛋黄🟡既感觉,味道比较鲜美~ 仲有既系蟹肉🦀️既份量够晒多,有面头𠮶啲比较比较完整既,同埋捞左喺饭🥘入面一梳梳既肉,绵密鲜甜有蟹味🦀️ 意大利饭🥘都煮得啱啱好,带有少少烟韧,唔会烂晒,索晒个汁既精华😜

好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍😍