2014-01-03 2776 浏览
昨晚无倒数过新年~其实同过往一样..都系好平淡咁渡过依朝接近9点起身~me me摸摸搅掂..就同另一半出去饮茶依日全素日..拣饮茶最好~因为选择比较多~加上通常各有各点食物~总有岩自己既野食饮完茶..出又一城行街~行到咁上下..另一半系咁fing脚话好攰反正我都想休息下~所以去"Caffe Habuti"食个素Tea呢~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~去到食店门口见好多人仲要排队等位~好在等左阵已经有台内堂虽然算多台..但好密集~同隔离台分隔距离大约4吋左右安坐后..准备点食物~原本想试个"Signature Coffee-Rose Latte"不过太重奶..我肠胃易敏感~上次系其他店饮完都唔舒服纯粹一试后..Latte都系唔适合我~所以点个"Espresso Machhiato"味道果真特浓~咖啡味平衡..甘苦中唔涩亦唔酸"Iced Mocha"好淡淡既咖啡&朱古力味..奶味占最多~味道唔太甜"Tartufo Pizza"馅料以野菌配黑松露~菇味好浓..带咸香芝士味~清新又好match批底超薄超脆~有烘香味食完pizza..再点个"Limone"独享蛋糕种类约有6
昨晚无倒数过新年~其实同过往一样..都系好平淡咁渡过
依朝接近9点起身~me me摸摸搅掂..就同另一半出去饮茶
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
去到食店门口见好多人仲要排队等位~好在等左阵已经有台
内堂虽然算多台..但好密集~同隔离台分隔距离大约4吋左右
不过太重奶..我肠胃易敏感~上次系其他店饮完都唔舒服
味道果真特浓~咖啡味平衡..甘苦中唔涩亦唔酸
"Iced Mocha"
好淡淡既咖啡&朱古力味..奶味占最多~味道唔太甜
"Tartufo Pizza"
批底超薄超脆~有烘香味
食完pizza..再点个"Limone"独享
蛋糕种类约有6-7款~每日款式不一(因为原本我想点tiramisu..但无)
依个挞批好脆~馅料好清新柠檬味..酸中带甜好醒神
蛋白层口感..外微脆内软绵绵~有微微焦香味~好好味