🎀元朗。满布法式花花装饰🌸浪漫舒适庆生西餐🎀🪄店名* #简聚 #Granjero🔮地址* 元朗元朗安宁路172-190号安宁楼地下A号舖🔮🗾分店地区🗾 没有分店💰价钱$913 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵平时食西餐通常都系出去港岛九龙 今次去翻新界附近食 呢间见到好多好评 而且仲要系我最中意既法式花花设计 所以即刻过去试下😋去到见到餐厅门口有一个位置系超岩打卡影相😍入到去餐厅空间唔算太大 不过装修得都好别致 最右边系有个位置可以望到出面玻璃窗 好岩下午叹咖啡 而入面都用左法式花花布置餐厅 餐桌上都会有花瓶装饰 超浪漫💕服务亦都细心有礼👍🍽️食物质素🍽️餐厅提供选择种类丰富 首先最出名一定系佢地新鲜生蚝 会根据唔同季节时间提供不同种类😉另外平日18:00前餐厅唔会另收加一 餐点价钱相对会较优惠 不过晚餐款式会较吸引 有海鲜,牛,羊猪,鱼提供 满足每个人喜好😆而甜品及小食方面都颇多 每一款都十分吸引😍👀评分💖💖💖💖💖🪄生蚝(银堡垒&日之雪花) $272/4我唔系属于识食生蚝既人 所以唔系好专业评价🤣不过餐厅就介绍左我地试呢两款生蚝 估唔到味道
🎀元朗。满布法式花花装饰🌸浪漫舒适庆生西餐🎀

🪄店名* #简聚 #Granjero
🔮地址* 元朗元朗安宁路172-190号安宁楼地下A号舖🔮
🗾分店地区🗾 没有分店
💰价钱$913 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵

🍽️食物质素🍽️

🪄生蚝(银堡垒&日之雪花) $272/4
我唔系属于识食生蚝既人 所以唔系好专业评价🤣不过餐厅就介绍左我地试呢两款生蚝 估唔到味道都几正噢😍呢两款生蚝质感都系比较肥厚爽口 海水味浓~生蚝都系好新鲜肥美 劲厚身😍两者比较之下 我更爱银堡垒 比较淡味少少~

🪄西班牙火腿田园沙律 $0
田园沙律菜新鲜爽脆 带甜味 份量适中 西班牙火腿轻微咸味 好薄身😗

🪄芒果蟹肉他他$78
芒果与蟹肉他他配搭异常配合😍芒果超级甜 中和左海鲜腥味 蟹肉新鲜鲜甜 整体不错!

🪄烤加拿大猪鞍配蜜糖芥末籽汁$228
超推介😍由卖相方面已经超吸引 猪鞍劲巨劲厚身!外表煎到轻微香脆 但内里食落肉质好细嫩多汁!猪味好香浓 配上烤大蒜 令整体味道更升华 喜爱浓味的可以沾点蜜糖芥末酱 别有滋味~个人十分喜欢焗薯 有咬口😎

🪄香煎三文鱼柳并老虎大虾配柚子酱油$208
呢款都出乎意料地好味 三文鱼外皮极脆 肉质无腥味 超级嫩😍同以往食既完全唔一样 以及带有柠檬香味 另外老虎大虾已开半 食用更方便 肉质脆口新鲜 虾味浓郁😆

🪄甜品-歌剧院蛋糕 $0
提前于openrice订座有得赠送生日蛋糕!餐厅送上蛋糕时会播放生日歌 蛋糕味道甜而不腻 味道不错~

🪄饮品-蜜桃红茶&热情果特饮 $22/1
两款饮品味道都几好饮!而且卖相几靓👍
(5个💖为最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️