2021-09-05 55 浏览
行过又新街见到开咗间食川菜既餐厅 终于约到朋友仔同我一齐去食🤤🤤 有滋味2人餐 好抵食凉菜、主菜、小菜仲有白饭同红糖糍粑😍😍我同朋友仔拣左凉拌土豆丝、十三少酸菜鱼、口水鸡 初初以为set唔会好大份 原来黎到好足料! 落左单后店员比左个开胃小食黄金豆 脆卜卜好过瘾 之后系凉拌土豆丝🥔比出面平时食既有d唔同 因为有捞大d红油 所以颜色好吸引但又唔好辣仲有少少蒜茸同葱花👍🏻👍🏻口水鸡面层有层红油同大量既芝麻 未食落口已经闻到好香芝麻😆 鸡食落口好滑好嫩 底层仲有青瓜 好夹唔会油腻到个主菜 十三少酸菜鱼比我想像中份量多好多好足料😆 先饮啖汤 好浓既鱼味 问店员原来系厨师每日用鱼骨煲汤🤤🤤 鱼肉又好滑无骨 入面仲有酸菜同莴笋 如果有埋薯粉就更加好啦😝最后食川菜又点少得红糖糍粑🤣 明明已经好饱 但8条既糍粑 好快比我地清晒🤣🤣 外脆内软 面头既黄豆粉加埋红糖真系好夹 好好味😋地方方便环境舒适好适合同一大班朋友仔黎食 可以食多d唔同类型既食物👍🏻

有滋味2人餐 好抵食凉菜、主菜、小菜仲有白饭同红糖糍粑😍😍

2021-09-03