🎀元朗。街坊平价湖南米线🍜🎀🪄店名* #常得馆湖南米线🔮地址* 元朗西菁街30号地舖🔮🗾分店地区🗾 没有分店💰价钱$194 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_元朗剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_港式➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵今次放假又黎到元朗食平野拉😆呢一间湖南米线之前系元朗另一边 而家搬左舖头 都系一样有好多人帮衬👍餐厅装修系偏中式mix港式 入面空间中等 坐得都几舒服~灯光够明亮 我地去既时候系下午茶时间 客量就唔算多 但听到大部分都系熟客😗🍽️食物质素🍽️餐厅主要食辣野为主 佢地食材系湖南直送 仲有独家秘制酱料 汤底系每日新鲜熬制既猪骨汤底 无加任何味精 有好多地道食材可以选择 例如牛肉,猪软骨,肥肠,五花腩,肉丁等 仲有多款小食 例如麻辣鸡翼尖,猪耳,青瓜,莲藕等👀评分💖💖💖💖🪄 湖南麻辣牛肉米线$59呢碗系男朋友叫 佢地米线偏粗身 质地有咬口 本身叫左少辣 但佢都话好辣😂所以呢间应该系岩睇好食得辣既人👹不过牛肉整得几淋身 好入味 味道不错~👀评分💖💖💖💖🪄 常得双拼牛脷牛腩米线$69我当然就叫翻唔辣清汤
🎀元朗。街坊平价湖南米线🍜🎀

🪄店名* #常得馆湖南米线
🔮地址* 元朗西菁街30号地舖🔮
🗾分店地区🗾 没有分店
💰价钱$194 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐厅环境🎵

🍽️食物质素🍽️

🪄 湖南麻辣牛肉米线$59

🪄 常得双拼牛脷牛腩米线$69
我当然就叫翻唔辣清汤 我觉得都好值得一试 佢地汤底好浓郁 牛脷劲厚劲大块 牛腩肥瘦均匀 味道都相当不错哦~

🪄拍青瓜(一份) $30
我地叫左唔辣 但味道都几好 青瓜爽脆冰凉 酱汁酸酸甜甜好开胃👍

🪄冻奶茶&冻柠茶 均$18
饮品正常 如果可以再平啲就更好啦😜

(5个💖为最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️