2023-01-12
好耐都冇出过去,见今日天阴阴但又冇落雨☔就想出走行下。 上网search下元朗cafe,就见到呢间山旮旯cafe,一于叫埋朋友即兴扮下野去个小旅行。 系元朗搭小巴过黎,去到开明学校一落车就见到,个view真系好似好似去左日韩既巷仔入面既cafe劲有feel, 朋友见到都好钟意大家都成朝冇食饭野所以要叫左唔少既食物order左2款pizza, 1款意粉,1份薯条同1份青口Pizza 嗌左 一个蜜糖芥末鸡肉pizza同埋 margarita。Pizza饼底系我最钟意食既薄批,虽然系薄批但唔会太湿同埋系脆既Margarita 加左水牛芝士,好好食呀意粉就嗌左个卡邦尼意粉,呢到个卡邦尼唔系用普通烟肉,系用左parmaham 仲要焗到脆卜卜再捞埋落d意粉到,令到个意粉增加左唔同既口感,好特别。黑松露双色薯条,系蕃薯条再加薯条,个蕃薯条好好味食物最后就上埋个白酒煮青口,由于上菜时已经开始左食,大家都唔记得左影相🤣 个汁好好味,跟左2块包包用黎点d汁好正,可惜得2块唔够食所以pizza 同意粉都可以加钱跟返做餐,我地加左一个汤 其他都系饮品。 今日个汤系南瓜汤,带有少少姜味好适合而家一时暖一时冻既天
Margarita 加左水牛芝士,好好食呀
黑松露双色薯条,系蕃薯条再加薯条,个蕃薯条好好味
所以pizza 同意粉都可以加钱跟返做餐,我地加左一个汤 其他都系饮品。 今日个汤系南瓜汤,带有少少姜味好适合而家一时暖一时冻既天气,有助驱寒。
饮品既推介香橙美式咖啡,打卡之选!!饮落少少酸甜,估唔到同咖啡系咁夹😍 又有 颜值又有内涵,值得一试。