2023-04-12
依几年手工饺子店开得愈嚟愈多,今日就试左系合益街市公园附近𠮶间手工饺子店,标榜系用100%新鲜猪肉即制嘅😆😆有好多款式选择,最传统嘅虾肉云吞,水饺到依家好hit嘅素饺/唔同口味嘅饺子都有,都要谂左阵先拣到食咩😊😊最后拣左几款,芝士鲜肉饺、菜脯紫菜鲜肉饺、新口味嘅沙嗲金菇鲜肉饺同埋有好特别嘅omakase厨师发办嘅饺子(今日系蕃茄杂菌鲜肉饺同香芋马蹄鲜肉饺),我每款买少少,咁就可以食到多啲口味🤣🤣🤣返到屋企都即刻蒸熟试下,饺子皮薄馅靓,蒸完之后粒粒都好饱满晶莹剔透,食得出系新鲜猪肉,饺子已经调好味,食完之后又唔会口渴👍👍芝士鲜肉饺芝士鲜肉饺煎嚟食,融化左嘅芝士加埋鲜肉,好香喷喷🤤🤤菜脯紫菜鲜肉饺,菜脯令饺子更添爽脆口感,加埋我钟意嘅紫菜,好match😬😬沙嗲金菇鲜肉饺,依款饺子好特别,好有惊喜,系甜甜辣辣但又好浓郁嘅沙嗲味🤪🤪蕃茄杂菌鲜肉饺,有蕃茄之余仲有粒粒杂菌,甜甜地好有趣😋😋香芋马蹄鲜肉饺,芋头蓉有好多,马蹄亦都好爽口😙😙😙
最后拣左几款,芝士鲜肉饺、菜脯紫菜鲜肉饺、新口味嘅沙嗲金菇鲜肉饺同埋有好特别嘅omakase 厨师发办嘅饺子(今日系蕃茄杂菌鲜肉饺同香芋马蹄鲜肉饺),我每款买少少,咁就可以食到多啲口味🤣🤣🤣 返到屋企都即刻蒸熟试下,饺子皮薄馅靓,蒸完之后粒粒都好饱满晶莹剔透,食得出系新鲜猪肉,饺子已经调好味,食完之后又唔会口渴👍👍 芝士鲜肉饺
芝士鲜肉饺煎嚟食,融化左嘅芝士加埋鲜肉,好香喷喷🤤🤤 菜脯紫菜鲜肉饺,菜脯令饺子更添爽脆口感,加埋我钟意嘅紫菜,好match😬😬
蕃茄杂菌鲜肉饺,有蕃茄之余仲有粒粒杂菌,甜甜地好有趣😋😋
香芋马蹄鲜肉饺,芋头蓉有好多,马蹄亦都好爽口😙😙😙