2020-12-30
📍元朗人气抹茶小店‼️ -- 旮旯🍵💛=========================上个月同朋友 同朋友 嘅元朗游终于一尝呢间人气甜品小店💖想去嘅朋友仔要留意返甜品系3:00先开始供应,我哋当日2:30去到已经有人开始排队,如果想早啲食嘅话不妨去排定队!🥰------------------------------⭐️抹茶卷蛋($30)呢个系舖头singature甜品当然要order!!💕蛋糕体口感丰盈~加埋抹茶酱一齐食口感湿润🤩🤩抹茶酱顺滑,有回甘,不过如果抹茶味再浓啲会更喜欢呢!🥰------------------------------⭐️抹茶栗子蛋糕($30)呢个系期间限定嚟㗎🙈整体其实都上一个唔大分别,只系馅料多咗栗子蓉💁🏻♀️栗子蓉味道较甜,所以会盖过咗茶甘味~整体普通,个人比较喜欢原味抹茶🙈------------------------------⭐️葛饼$28/6粒想试晒两只味嘅朋友记住点双拼抹茶同黄豆粉!🥰葛饼呈扁平状,口感软糯烟韧~小编尤其中意黄豆粉淡淡嘅豆香🤤另外食之前仲可以点埋黑糖酱同炼奶,食落甜甜香香都唔错㗎💖-------------------------
=========================
⭐️抹茶卷蛋($30)
⭐️抹茶栗子蛋糕($30)
⭐️葛饼$28/6粒
卖相:7.3/10