2024-07-21
我想同你一齐食…人气三宝汤河每次入元朗换吓车嘅零件泵吓軚都会留意到呢一间牛腩店好多人排队,今次避开午市人流入去叹冷气食碗面先!天气咁热,呢度嘅冷气够强,而且位置阔落,环境卫生都几好!三宝汤河三宝有齐牛腩、牛筋同金钱肚嘅清汤河粉。材料新鲜,份量十足!牛腩牛筋金钱肚炆得软腍入味,味道比较浓,入口爽而不韧!河粉挂满清汤汤汁 正👍🏻八宝丸河粉八宝有齐墨鱼丸,猪肉丸,牛肉丸、鱼蛋、鱼片等等嘅丸类,唔使心大心细谂紧食乜嘢丸好,一碗满足所有好奇同欲望😝平时少食丸,原来新鲜手打嘅肉丸系咁Juicy😗清汤汤底我钟意加埋京葱粒同葱花味道层次会再丰富😎炸云吞原粒云吞炸到金黄色,里面保留大大粒虾肉,口感香脆,就是干咗少少油菜生菜清汤煮,唔会好油腻,清清地几好冻咖啡同红豆冰,够晒大杯!特别钟意佢嘅红豆冰味道唔会好甜,而且红豆份量好多😍#元朗美食 #元朗牛腩面 #清汤腩 #人气清汤腩#元朗好去处 #元朗食好西 #香港美食地图#香港一日游
人气三宝汤河
三宝汤河
八宝丸河粉
炸云吞
油菜
生菜清汤煮,唔会好油腻,清清地几好
#元朗美食 #元朗牛腩面 #清汤腩 #人气清汤腩
#元朗好去处 #元朗食好西 #香港美食地图