2017-05-02
元朗区有多出色嘅甜品店,相信大家都知道可能系b仔凉粉,泛后甜品啦等等其实元朗区仲有一间隐世嘅甜品,佢嘅甜品绝不输蚀畀之前𠮶两间出名甜品店。就位于洪水桥嘅大饭糖啦。佢个位置呢都系比较好隐蔽嘅,位洪水桥大街德祥楼地舖,只去到洪水桥轻铁站,问街坊都好容易知道嘅位置喺边度。点解咁值得推介呢其实呢?佢嘅生果都会摆到佢够熟,够甜先至攞出嚟做甜品, 所以佢做甜品嘅水果,绝对唔会酸溜溜嘅。讲到佢个水果咁吸引,我当然要推介佢嘅鲜杂果水晶凉粉呀。水果都系拣当日最新鲜,而佢既水晶凉粉, 唔系我们常见到乌卒卒果种凉粉,而系透明,口感烟烟韧韧嘅透明水晶凉粉。而另一种推介嘅甜品,就系佢地既软雪糕。佢哋嘅软雪糕好香滑好重奶味,只要吃下就知道与一般嘅软雪糕有分别。当试过用鲜果做嘅甜品,与罐头生果做嘅甜品就知道有什么分别啦。
就位于洪水桥嘅大饭糖啦。
讲到佢个水果咁吸引,我当然要推介佢嘅鲜杂果水晶凉粉呀。
而另一种推介嘅甜品,就系佢地既软雪糕。
鲜杂果水晶凉粉