2017-11-12
马田路又开咗新西餐,感觉不错,之前有日行过都要排队,点知今日星期五居然唔洗等,梗要入去试下😂。店面唔算太大,得十张枱左右,不过环境都几舒服嘅。宜家做紧优惠,加配套餐可以有cream 酒一杯。Cream wine 质感好厚,味道有啲似拖肥糖,入口𠮶下,好滑,酒味系之后至上返黎,如果饮咖啡既人,加落咖啡度饮,一定好夹。!餐汤加完套餐,点少得餐汤,是日餐汤系花椰菜汤,味道好浓郁,好香,好味。不过配一齐既蒜容包至系重点!脆脆既外皮,但内𥚃既面包仲keep到好软,食落口好得!慢煮原只德国咸猪手 $168咸猪手一黎到真系哗一声,份量好足,个皮又靓,切落去时,感觉到个皮脆脆嘅,但一落到啲肉,又劲腍,完全顺住把刀都切得开。问落至知,依个就系店主慢煮既成果,个皮保持住脆脆,但内𥚃既肉就保持住鲜嫩❤️,真系心心眼呀!BBQ 酱猪肋条 $168个酱唔会太咸,猪肋条都处理得好好,唔会干,小店黎讲,真系性价比超高!重点系,连个side dish 既薯容都调味得好好,有松露既味道,一向唔好薯既我都食咗好多啖🙈。
Cream wine
餐汤