当日晏昼去到已经大排长龙,都等左40分钟左右先有位。而佢入面楼底都几高,而且绿白色墙身同整体既摆设配搭有种外国cafe既感觉,不过佢铺面好细,所以坐落会觉得有d逼。佢成间铺都系以pancake同coffee为主,今次就叫左依个Bacon & Egg Pancake,pancake上面配有烟肉、薯饼同煎蛋,而侧边有枫糖同烘过既杏仁片,平时比较少食依个配搭,所以觉得都几特别。个pancake唔似平时好松软个款,而系食落会有d咬口,比平时食开既实身。虽然佢系以pancake为主,但个人觉得佢d配料都好食,烟肉香得黎唔会过咸/过油,薯饼香脆,煎蛋流心有㶶边。整体味道都衬得唔错,而且食一份都已经非常饱。另外叫左杯叫Ying Yang既咖啡,佢系咖啡入面加入左竹炭,令到个渐层有d似墨水化开咁,饮落会比一般既咖啡无咁浓同易入口。

Bacon & Egg Pancakes

Ying Yang