2024-08-17 217 浏览
天气热热的🥵又走入商场发掘新餐厅。今次去了元朗的新商场-YOHO MIX,系元朗站C出口沿路行,见到间日式料理,便走上见睇下。睇个门面才知呢度系日本捞面名店-KOKORO MAZESOBA,餐厅主打无汤捞面,由独门秘方调制肉燥加上丰富配料,配上自家手制面条 ,即刻入去试下😃。装修简洁带有艺术感,我被吧台上的白色竹藤灯吸引住👀,睇落去好似制作好之面条卷成的形态。今次一人前点了个「打卡able」既山椒胡麻冷捞面 🍜同埋 焙茶拿铁,慢煮黑豚片摆得像花一样,肉量十足,卖相十分吸睛📸,用了山椒胡麻酱为基调,配菜有红洋葱、炸蒜、果仁、香菜等等,十分足料,而且麻辣口味非常过瘾,正!呢个时候冻既焙茶拿铁正好为我降温,捞面配冻饮真系夏天既恩物👍🏻麺屋こころ (元朗)元朗朗乐路1号元点1楼B101-B102号舖

麺屋こころ (元朗)
元朗朗乐路1号元点1楼B101-B102号舖
2024-08-14