2024-04-26
元朗、荃湾等地都好多大排档,好岩一家人或者三五知己吹水,一个地方大,冷气充足,菜式丰富嘅地方,就最适合风花雪月,谈天说地,要极力推介今次既餐厅。🥢炭烧猪颈肉(职人星星师傅推荐)$128有煮开野食既朋友都知,职人星星师傅既大名,我相信推介得都唔洗怀疑,仲要价钱合理,炭烧猪颈肉一到,大家都哗左一声,好大块,餐厅用左脆粉包住,再炭烧,最后配上泰式辣汁,第一个菜色已经咁出色。🥢柴脆皮秘制烧鸡 $198两口子出街食饭,好少叫一只烧鸡食,今次原只脆皮烧,鸡内用左大量蒜蓉,华盐去腌肉,我地用手撕开鸡肉来吃,皮脆肉嫩,啲鸡油滴到呢,真系太好味🤤🥢豉汁蒸盘龙鳝 $228(半条)如果在家整鳝非常考功夫,都系在餐厅吃最好,餐厅店员都会比客人拣上半定下半条,或者餐厅发板,豉汁蒸系最原始配搭,鳝肉爽滑弹牙 ,蒸得刚刚好。🥢椒丝腐乳炒菜心 $78菜心非常多,加上强劲椒丝,非常入味,好香口。🥢虎虾仁黄金炒饭 $128呢个炒饭好重本,起码有10只虎虾仁,每粒虾仁都大粒饱满,再配上菜芯头蛋炒饭,味道适中,不会太咸,很适合一家大小吃。💖总结:大大力推介脆皮鸡,真系一试难忘,餐厅做到色香味俱全,份量十足冇花假,喺香港地食𠮶
🥢炭烧猪颈肉(职人星星师傅推荐)$128
🥢柴脆皮秘制烧鸡 $198
🥢豉汁蒸盘龙鳝 $228(半条)
🥢椒丝腐乳炒菜心 $78
菜心非常多,加上强劲椒丝,非常入味,好香口。
🥢虎虾仁黄金炒饭 $128
💖总结:大大力推介脆皮鸡,真系一试难忘,餐厅做到色香味俱全,份量十足冇花假,喺香港地食𠮶个大排档数一数二,重点餐厅营业时间到凌晨四点,食宵夜都可以!!
——————————————-
📍 多多鸡大排档 (元朗)
🏠元朗又新街37-51号富祐阁地下14号舖
#hkfoodstep
#hkfoodstep元朗
#hkfoodstep 大排档
#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#元朗美食https://www.instagram.com/reel/C6MK8QBvCvr/?igsh=N2R0c3J4Y2Uxcnp5