2023-10-20 320 浏览
元朗拉面小店 是主打鸡肉的汤拉面 不是一般豚肉拉面店 喜欢💕 而且食物嘅诚意&味道确实令人有惊喜😋 浓厚不腻嘅鸡汤 几片白色嘅薄鸡肉 鲜嫩可口 好少食到呢种嫩滑口感 满足😌 最得我心系拉面嘅面质 非常烟韧有咬口 好钟意个口感😍🍜盐鸡白汤 $83个汤系浓浓的鸡鲜味 看似简单嘅味道 但饮落去系feel到满满嘅心机&诚意👏🏻👏🏻 一定会再encore🙌🏻 只系略嫌汤内嘅鸡肉胡椒味有少少重 少少盖过鸡肉嘅味道 但仍然非常喜欢😊🍜翡翠浓汤 $90名字会令人联想起蔬菜味的汤底?🧐这个颇为有惊喜 系鸡白汤+菠菜酱味道 绝对唔系草青味😂😂 味道超出想像 鸡汤鲜甜 + 这个菠菜味 有少少似青酱味 纯个人感觉😛 不错不错👍🏻🍜海老味噌 $90最爱虾味 加入樱花虾 令虾味再多一个层次🤤 最令人满足系佢只流心蛋 有别于平时食到嘅味道 咬咗一啖 都忍唔住讲咗句 点解只蛋个味咁好食嘅😍🤭 每一啖拉面都伴一口汤 大大大满足😋我已经谂定下次要试埋另外两个口味嘅拉面😛😛 辛之味噌 & 黑松露浓汤 Yeah 🙌🏻

🍜盐鸡白汤 $83

🍜翡翠浓汤 $90