2023-05-18
元朗家上海日日排长星期一放假同爸爸妈妈, 到元朗家上海午餐。 一到店舖门口 ,午膳时间又系要排队🤭 平日都系咁多人。 真系冇办法这是老爸指定食堂。爸爸最爱上海粗炒 话够入味㖞, 而且色泽好靓, 唔会太油腻, 做得唔错其他上海店冇去咁干爽炒得。妈妈与我最爱小笼包,一笼有六件份量都大👍🏻 每次到场必点。 小笼包我会成只放落口, 温度刚刚好不会太热, 咬落去汤汁爆满全个口, 好有幸福的感觉, 食一只系绝对唔够喉,因为马上我就会夹第二只放落个口度 , 好好味一定要点值得推介。而另一个主菜就系沙锅云吞鸡煲,首先系要介绍佢个汤,超好饮, 汤味浓郁而且唔会太咸, 馄饨份量足够皮薄馅靓, 鸡肉嫩滑不用点豉油也十分够味, 这道菜值100分, 又可以饮汤汤料又够多值回票价。最后甜品系豆沙锅贴, 甜而不腻, 唔 错大家可以一试。温馨提示 , 如果星期六日或公众假期到此晚善,大家要早啲啦因为真系好多人排队㗎。 这证明又经济又好味,值得推介。👍🏼👍🏼
最后甜品系豆沙锅贴, 甜而不腻, 唔 错大家可以一试。