2022-08-05
之前上网已经见到有好多人话呢间家常小菜卤味好高质 今日得闲就过咗黎试吓(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)下午茶时段过嚟都有烧味米线猪扒饭 选择都唔少 😚今次试咗佢哋嘅皇牌精选食神叉烧饭$58烧味入面我最钟意就系食叉烧 佢哋嘅叉烧肥瘦均匀 唔会太柴 叉烧厚肉得黎肉质都好嫩最钟意嘅就系佢嘅㶶边位烧到有炭香味 好脆口更突显蜜汁焦糖化再加埋个煎得啱啱好嘅太阳蛋 流心蛋黄🍳捞饭加埋蜜汁叉烧烤得够香 🍚🥓正🥹招牌卤家鹅饭$76佢哋ge卤水鹅份量大份 卤肉质肥瘦适中又唔鞋口 🦢肉入晒味 用芽菜做底捞埋汁好正 卤水汁香唔会太咸 仲可以点埋个白醋一齐食 咁就唔惊油腻 🍚🍚呢个𩠌绝对系白饭杀手🥷酒仙醉鸡卷$50 醉鸡卷花雕酒味啱啱好 唔多钟意酒味嘅我都接受到 唔会太浓味系好温和顺喉、唔呛、唔辣口的花雕酒🍶鸡皮口感爽弹,唔会好韧 而且鸡肉好嫩 啖啖肉 冇乜肥膏 一啖一块啱啱好每片on top都有一粒粒饱满既杞子🥢,醉鸡卷食落好开胃!(套餐跟配)是日无味精住家老火汤:每日既汤款唔同 我去𠮶日系雪梨龙脷叶煲雪耳汤 冇味精 好啱夏天饮而且好足料大大碗 😝😝总括而言呢间 真系算平价高质嘅小品家常菜餐厅 最出色嘅应该系佢哋嘅烧味同埋卤味
下午茶时段过嚟都有烧味米线猪扒饭 选择都唔少 😚
今次试咗佢哋嘅皇牌精选
食神叉烧饭$58
招牌卤家鹅饭$76
酒仙醉鸡卷$50
每片on top都有一粒粒饱满既杞子🥢,醉鸡卷食落好开胃!
总括而言呢间 真系算平价高质嘅小品家常菜餐厅 最出色嘅应该系佢哋嘅烧味同埋卤味🥹我见佢哋餐厅都系标榜每日新鲜制造而且由前五星级酒店大厨主理 都食得出系有用心准备有质素嘅餐厅🫖🫖