2021-07-26
🥰元朗觅食米线篇➖小锅米线🍜好多元朗街坊帮衬嘅小锅米线 听讲已经开左好多年 都吸引左唔少人特登入元朗试下👏🏻系米线群组都几出名 小编都算系半个米线fans hehe☺️〰️招牌小锅米线 自选一𩠌 $47本身已经配有 鸡肉 鲜菌 酸辣肉碎 炸酱 腐皮 芽菜 秘制甜酸菜😋米线份量好大碗 配菜都好夹 甜酸菜好开胃😙汤底辣度♨️小编拣左小辣 汤底带有少少酸味 唔算太辣🌶平时谭仔食开五小辣 听到好多人落单都叫中辣 下次有机会翻兜小编都想试下挑战😳米线一啲红色嘅辣油都无 感觉好似健康左 搞到好想饮晒佢嘅汤底😝仲有隐藏版嘅超小辣 食唔到辣嘅朋友仔都可以一试🤣〰️自选米线 自选一𩠌 $42呢款米线就无左招牌嘅配料 但都有甜酸菜 呢碗米线小编拣左走辣 汤底都好清 唔会太咸得味精味👍🏻叫左红肠做𩠌 都不过不失 几好香口好食米线口感👅✨米线偏幼 入口好滑 但唔会太淋同淡茂茂 推介𩠌菜👅✨蒜香鸡扒 鸡肉好嫩滑同多汁 每啖都有蒜香味 脆卜卜新鲜无翻炸 份量都好多🥰✨南乳鸡件 好少见到有南乳鸡件做𩠌 超浓南乳味加埋新鲜热辣辣炸出嚟 真系超香!😚💰$98(2人)✨每个米线餐价钱包埋豆浆/热饮 冻饮加$2食物质数 💛💛💛💛环
〰️招牌小锅米线 自选一𩠌 $47
汤底辣度♨️
〰️自选米线 自选一𩠌 $42
米线口感👅
✨米线偏幼 入口好滑 但唔会太淋同淡茂茂
推介𩠌菜👅
💰$98(2人)
✨每个米线餐价钱包埋豆浆/热饮 冻饮加$2
食物质数 💛💛💛💛
环境舒适 💛💛
抵食指数 💛💛💛💛
推介指数 💛💛💛💛
👉🏻店舖地方唔算好大 都要排队等位 两个人食就好大机会要搭枱 如果介意嘅就要留意返🥺
虽然冷气同风扇都好够 但我坐个位对到应一应 成餐饭都比风扇吹到好晕🤣
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📍 小锅米线