2022-05-04 136 浏览
终于等到晚市重开,决定再试屋企附近依家小店。先嚟个龙虾汤,虽然比较细杯,不过味道都几足,配埋个招牌黑糖包,正!主菜我order 咗:岩盐烤脆皮大西洋三文鱼柳(柠檬牛油汁)配薯菜$128老公就order :英国 干式熟成西冷牛扒配烤野菜及脆薯条(秘制黑松露酱)$288先讲三文鱼柳,系好味嘅,个皮好脆,我问老板鱼身d 白色汁系咩嚟,佢话因为系野生三文鱼有丰富既蛋白质形成嘅!哈哈,又长知识了!仲有,onside 个士多啤梨汁好好味👍🏻老公个熟成西冷牛扒,我哋叫5 成。系就系细块𠮶啲,同over 咗小小,不过,咬落去,好多肉汁同牛味,同平时嘅牛扒唔同,佢咬口亦都多啲。最后,老板仲送咗份朱古力心太软俾我哋。个心太软又香又浓😋跟餐,叫咗两杯蜜糖红茶,解下油😂😂真系同老公饱到上心口🤣元朗小店已经越来越少,希望大家能够周围支持一下香港‘本土’小店❤️
终于等到晚市重开,决定再试屋企附近依家小店。

主菜我order 咗:
岩盐烤脆皮大西洋三文鱼柳(柠檬牛油汁)配薯菜$128
老公就order :

最后,老板仲送咗份朱古力心太软俾我哋。个心太软又香又浓😋

跟餐,叫咗两杯蜜糖红茶,解下油😂😂

真系同老公饱到上心口🤣

2022-04-30