餐厅: 小曼谷泰國美食 (教育路)
资讯:

2018-04-08 167 浏览
小曼谷开到嚟元朗,元朗真系就嚟乜都有得食😂.其实我真系几钟意食泰式生虾刺身,点辣汁食,超级正😆不过去泰国菜餐厅叫生虾刺身,通常都比较贵,除番都要十几蚊一只🤔我有朋友会自己整生虾刺身,只需要解冻雪藏生虾刺身,再买支泰式辣汁,就搞掂,成本低好多😂.本身见到一份咖哩法包软壳蟹要$128觉得有啲贵,但嚟到之后见到实物就觉得都ok,因为份量都几足😛炸软壳蟹大大只,加上法包大大个😛点埋咖哩汁食,好难唔好食😆仲有每次去食泰菜基本上都会点pad thai同冬荫功汤😋
小曼谷开到嚟元朗,元朗真系就嚟乜都有得食😂
其实我真系几钟意食泰式生虾刺身,点辣汁食,超级正😆
泰式生虾刺身

泰皇咖哩法包软壳蟹

炸软壳蟹大大只,加上法包大大个😛点埋咖哩汁食,好难唔好食😆
泰式鲜虾炒金边粉
冬荫功汤