元朗彩餐厅,一间细细间但布置得十分日本地道餐厅嘅地方,最近我喺度试咗一顿既独特又满足嘅晚餐。喺呢度,我选择咗两款面条,一款系黑蒜油汤沾面配小麦面,另一款就系加咗半份黑胡椒面。首先讲吓黑蒜油汤沾面,真系一个惊喜。黑蒜油汤底味道浓郁,带点神秘嘅甘香,而且香而不腻。小麦面条爽滑弹牙,同汤底嘅配合简直系天造地设,每一啖都充满蒜香,令人食完仲想再食。由于太好食,我加咗半份嘅黑胡椒面,更加系提升咗整体嘅食感同味道层次。黑胡椒嘅辛香突出,唔会太抢镜,反而系同黑蒜油汤底形成咗完美嘅平衡。每一根面都包裹住黑胡椒嘅微辣同香气,令整个面食体验更加丰富多变,啱晒钟意食浓味口味嘅人。喺彩餐厅,每一道菜嘅呈现都细心,每一味调料都用心调配。喺呢度食面,唔单止系填饱肚,更系一次味蕾嘅冲击。加上店员嘅亲切服务同舒适嘅环境,真系令人食完之后心情都好起嚟。总括嚟讲,元朗彩餐厅嘅黑蒜油汤沾面同黑胡椒面都值得一试。无论你系想尝试新口味,定系想享受一个人嘅静静食饭时光,呢度都系个好选择。下次你喺元朗,记得要去彩餐厅试吓佢哋嘅面食,肯定会俾你一个满足同惊喜嘅晚餐。不过提提大家,如果系假日晏昼嚟食嘅话,记得早啲嚟排队,如果唔系就可能

黑蒜油汤沾面 配小麦面

黑胡椒面(半份)

总括嚟讲,元朗彩餐厅嘅黑蒜油汤沾面同黑胡椒面都值得一试。无论你系想尝试新口味,定系想享受一个人嘅静静食饭时光,呢度都系个好选择。下次你喺元朗,记得要去彩餐厅试吓佢哋嘅面食,肯定会俾你一个满足同惊喜嘅晚餐。不过提提大家,如果系假日晏昼嚟食嘅话,记得早啲嚟排队,如果唔系就可能会等好耐。
2024-01-21
黑蒜油汤沾面 配小麦面