2021-03-27 254 浏览
呢间系我其中一间「一食钟情」嘅甜品店。因为之前第一次食感到太难忘,同因为佢地d野食真系太好食,搞到而家每次去亲元朗都会乖乖走去课金。如有你系钟意抹茶嘅人,呢间真系要大大推荐俾你!因为佢地真系整得好出色!铺头环境虽然唔大,但都阻止唔到为食人士嘅心,每次去都见到好多人排队。・⊳ 卷蛋呢间店必食嘅甜品之一!卷蛋中间嘅流心抹茶酱味道相当浓郁,甜度适中。而抹茶蛋糕亦十分松软,有好香嘅蛋味,整件事就系正😋!⊳ 抹茶葛饼葛饼表面撒上了满满嘅抹茶粉,口感十分软糯烟韧,配上跟葛饼送嘅炼奶糖浆,味道上添层次,超级正😋!。⊳ 抹茶拿铁抹茶拿铁周围都有得饮,但唔系间间都冲得咁好饮。呢间嘅抹茶拿铁系我饮过当中嘅数一数二。抹茶味相当浓郁,茶味突出,表面有好多奶泡,饮落口感十分幼滑。而杯上超有心思嘅可爱图案拉花亦为呢杯抹茶增添上唔少分数😋。

⊳ 卷蛋

⊳ 抹茶葛饼