2019-06-22 189 浏览
有个自小喺元朗长大嘅朋友话我知,呢间嘅蚝饼好好食,好多时都大排长龙,自从佢结婚搬离元朗后,就好少机会食到,所以每次返娘家食饭,都会顺道买件食下!自从我三年前搬咗入元朗,试过呢间蚝饼后就不能自拔,虽然小店系三年间几次加价,但无损我对小店既支持!今晚另一半行经呢间小店时心痒痒,打电话通知我要食蚝饼,所以我哋就约咗喺小店门前等!另一半已经预时order定两件蚝饼,所以我去到只系等左一阵就有得食啦!蚝饼新鲜炸起热辣辣,非常香口,而且蚝肉胀卜卜好大粒,份量又多,再配埋芫荽及小店自家制酸辣汁,非常好食惹味,真系食极都唔厌小店仲有其他自家制食品,例如无骨酸辣凤爪及低糖凉茶等,试过都不错!

2019-06-20
$35 (其他)