2024-09-21 1433 浏览
生日黎呢间外表似cafe但实质就系间劲高质好味既西餐厅,好彩有book位,唔book真系冇得食🤣好多人呀A. 三文鱼籽带子大虾龙虾汁意大利饭$168Ikura & Scallops & Prawns with Risotto in Lobster sauce老板同我哋介绍话呢个饭系用龙虾熬啲汤汁出嚟,系原汁原味嘅龙虾味道,味道鲜香,唔会咸另外面头有两粒带子同 三只大虾,大虾嘅口感好爽口完全唔系冰鲜虾,而带子两面系煎香咗,口感嫩滑 唔腥,仲有啲大粒嘅三文鱼子,整个口感都好丰富 G. 烤西班牙乳猪伴苹果酱 $308Roasted Spanish Suckling Pig with Apple Puree苹果酱绝对系解油腻嘅最佳选择,超级夹,呢个酱好啱女士食另一半话呢个乳猪系连啲传统酒楼都冇佢整得咁好食,乳猪皮系劲薄脆,中间又有少少脂肪,有油脂唔会话太多 瘦肉位又好腍 好易切 味道真系100分 老板仲同我哋讲呢个大概点整,听到都觉得劲有心机👏🏻👏🏻芒果蟹肉他他颜色分开三层,最顶系芒果,中间系主角蟹肉,最低𠮶层系沙律菜,好有层次食起上嚟芒果味好甜,蟹肉都好鲜甜,老板话系期间限定 好快就会转第

A. 三文鱼籽带子大虾龙虾汁意大利饭$168

G. 烤西班牙乳猪伴苹果酱 $308
苹果酱绝对系解油腻嘅最佳选择,超级夹,呢个酱好啱女士食
老板仲同我哋讲呢个大概点整,听到都觉得劲有心机👏🏻👏🏻

芒果蟹肉他他
食起上嚟芒果味好甜,蟹肉都好鲜甜,老板话系期间限定 好快就会转第二样 呢个都好出色 大推

西班牙火腿田园沙律
呢个沙律配意式黑醋酱,而呢款黑醋酱系偏甜少少,但系又唔会奇怪,因为西班牙火腿系偏咸,所以咸甜交错 未来上都几有冲击

银堡垒 $136/2只
呢款系西班牙生蚝 味道好鲜 海水味浓郁

日之雪花 $136/2只
而呢款系日本生蚝,大大只 超有口感 好爽甜

法式歌剧院蛋糕 $68
因为食生日饭 所以另一半都order咗一款甜品嚟食
呢款都几有层次,最顶𠮶层系朱古力,中间有海绵同mouse
可可味道比较浓郁 另一半就话有啲咖啡味🤣

食饭嘅时候系 餐厅嘅happy hour 所以饮红白酒都有买一送一
红酒🍷
The Orford Cabernet Sauvignon 2021 $62

白酒
The Orford Chardonnay 2021 $62