2023-03-16
黑木亭📍元朗裕景坊15-25号玉成大厦地舖🌄环境环境几清静,即使系元朗繁华地段都好安静,稍微昏暗嘅环境同埋坐得几舒服嘅环境,好适合三五知己放工之后嚟食下野chill下~值得一提嘅系餐具部分,好可爱!碟系樱花,杯喺唔同嘅动物,我哋𠮶台系柴犬同熊仔,劲少女劲可爱~~~🌸 🧡食物整体食物质素好好,人均500嘅价位食到呢个质素其实几抵食,我同妈妈都食得超级饱,下次想encore,试吓个熊仔寿喜烧,睇落劲得意;仲有个DIY寿司,试吓做个寿司师傅🤣🐟深海池鱼薄切 $199呢个真系十分靓了,鱼片薄如蝉翼,好滑好嫩,并且有少少脆嘅口感,口感好好,而上面嘅酱有啲柚子味,微微涩嘅味道配埋鲜甜嘅鱼肉,真系正!推荐度:😋😋😋😋 🦐 龙虾二食(龙虾粥+蟹肉龙虾钳蒸蛋)$468呢个我觉得好抵!一次过食晒龙虾嘅两种食法!龙虾粥本身已经熬到劲绵劲鲜,龙虾嘅精华喺晒入面,粥入面仲有啲蛋花,蛋香更加系升华咗龙虾嘅鲜甜味,真好正呢个!茶碗蒸好足料,食嘅每一啖都有丝丝蟹粥,入面仲有冬菇、蛋皮、蟹子、肉碎,仲有个巨型龙虾钳,十分足料,配埋极度滑溜嘅蛋,好鲜味!推荐度:😋😋😋😋😋🥩 A5宫崎和牛他他配洋葱及特制酸汁 $199
📍元朗裕景坊15-25号玉成大厦地舖
🌄环境
🧡食物
🐟深海池鱼薄切 $199
🦐 龙虾二食(龙虾粥+蟹肉龙虾钳蒸蛋)$468
呢个我觉得好抵!一次过食晒龙虾嘅两种食法!
推荐度:😋😋😋😋😋
🥩 A5宫崎和牛他他配洋葱及特制酸汁 $199
呢个牛肉他他你睇色泽就知咩料,内嫩外脆,外层仲有啲焦脆,入面就系啲入口即溶嘅牛肉,本身已经好够惹味,加埋蛋浆、甜洋葱粒同埋酸汁,又系另一种口味,如果份量多啲就好了TT
推荐度:😋😋😋😋😋
🍗 浓味噌鸡件陶板烧 $138
鸡件十分嫩滑,系有少少似韩式炸鸡𠮶种外皮,脆得嚟畀汁浸透晒,底下有啲芽菜垫住,加埋底下有火,连芽菜都好入味,畀我阿妈一扫清光,调味整体比较咸,咸中带甜而唔系死咸,十分惹味,如果加埋饭一齐食就一流了,可惜我哋食得太饱,冇叫到饭~
💚饮品
🍍 菠萝汁 $38
好真嘅菠萝味!酸酸甜甜咁好适口,好开胃~