2024-07-15 83 浏览
最近我去咗一间餐厅试食,佢哋嘅特级安格斯牛颈脊真系令人惊艳,肉质非常嫩滑,同时又带有少少牛肉嘅香气。牛颈脊嘅脂肪分布均匀,每一口都系肉汁四溢,完全突显出牛肉嘅天然鲜味,真系食完唔想停口。🥩椒盐炸豆腐亦系一道非常值得推荐嘅小食。豆腐外层炸得金黄脆口,但内里依然保持嫩滑。佢哋用咗适量嘅椒盐调味,令到每一块豆腐都带有浓郁嘅香味同埋轻微嘅辣感。🍤原生椰子鸡锅系我哋当晚嘅重头戏,用咗新鲜嘅椰子水煮汤底,清甜又带有天然嘅椰香。鸡肉非常嫩滑,煮落去汤底吸收咗椰子嘅香甜,食落去口感丰富。🍲自家手打墨鱼滑亦都系餐厅嘅特色之一。墨鱼滑非常弹牙,每一口都可以感受到墨鱼嘅鲜味同埋Q弹嘅口感。佢哋系用咗新鲜嘅墨鱼肉手打而成,非常真材实料。🐟