2024-03-27 53 浏览
今日同屋企人食放题拣左缘聚嘅午市放题~地点方便,系元朗千色附近,我地仲加左升级,可以选择嘅食物种类就更加丰富~ 另外食物系一件件咁落单,唔怕比太多或太少,非常好的设计!!刺身有齐基本的选择,例如三文鱼,吞拿鱼,北寄贝等等,大小适中,无雪藏味。刺身个人比较推荐油甘鱼同埋深海池鱼,肉身软滑油份充足当然重有寿司,火炙脆薯牛肉寿司同火炙黑松露鳗鱼都特别推荐有个特别的薯仔甜筒沙律,用薯仔同沙律代替了雪糕,可以用手攞住食,好有趣!! 另外个人十分推介芝士浆玉子烧,上面加左啲芝士粉,咸甜咸甜非常可口,食完一件又一件佢地嘅放手卷的盘都好罕见,系细细个一份,方便可以试多几款,唔怕会饱肚甜品中吉士奶黄鲷鱼烧是我最喜欢的,鲷鱼烧暖暖的,豆沙馅配上吉士酱好好味饮品种类不少,除左有饮品柜嘅罐装汽水啤酒之外,餐牌亦提供多款特饮及酒类,梅酒也是不错的~食物太多未能尽录,自己去试下啦!!

当然重有寿司,火炙脆薯牛肉寿司同火炙黑松露鳗鱼都特别推荐

食物太多未能尽录,自己去试下啦!!