2021-09-30 28 浏览
呢排元朗教育路都开左唔少新店,见到呢间好文青feel,好简约,气氛怖置又好放松感觉就去试下。环境好舒适,好阔落,得系系到啖下茶都几享受,服务亦都唔错。奶油鸡肉蘑菇可丽饼$98呢个可丽饼既饼皮系同平时食甜品既可丽饼皮唔同,亦唔系q饼个种脆,佢系偏软身,近边边位会脆口 ,又唔系墨西哥卷个种,似以前酒楼食个种蛋饼质感,个人觉得好钟意。上菜个阵都见到好吸引个样,都几大份,一个人食应该都好饱下,佢入面既料系好足,啖啖都系鸡肉同蘑菇,都见到唔少人食呢个,我谂都系佢其中既热门菜。呢个值得一试。黑松露杂菌意粉$98份量都几多,而且睇相都知佢杂菇都好多,盖哂成个意粉,黑松露味偏淡,主要杂菇味重d,佢味道都唔错,不过对比可丽饼就一定系可丽饼最正。焙茶鲜奶呢个焙茶鲜奶既味好浓,好似甜品个重咁浓焙茶味,个人觉得劲正,因为整人系茶控,亦都可以选择甜度,我简左少糖,的确系减左好多甜味,对于我黎讲觉得好正,因为钟意茶味又唔想饮咁甜,出面我有焙茶鲜奶饮既地方少d,可能我见识少,不过佢呢个焙茶鲜奶真系好值得一试,茶控一定会钟意。绿茶鲜奶因为有焙茶既对比,佢就有d普通左,味道系正常,都系好饮,不过因为饮过我觉得最正既野就

环境好舒适,好阔落,得系系到啖下茶都几享受,服务亦都唔错。

奶油鸡肉蘑菇可丽饼$98

黑松露杂菌意粉$98

焙茶鲜奶

绿茶鲜奶
因为有焙茶既对比,佢就有d普通左,味道系正常,都系好饮,不过因为饮过我觉得最正既野就觉得普通d,因为绿茶鲜奶就比较普遍都会饮到。

After ten
元朗