2024-08-19
真心好想推介一下呢一间餐厅,之前就已经喺社交平台上面有见过好多人话呢一间系食拉面嘅表表者,今次终于都可以一试呢一间餐厅嘅吸引之处,呢一间餐厅就系位于元朗好正慨拉面店「麺屋こころ」,主打特有风格嘅“捞面”,好好奇,今次特地走去试吓。食完果然唔错,超诚意同超抵食!首选我哋就挑咗「原味东京捞面」,拉面韧劲十足,肉碎嘅味道啱啱好,每一粒都好滑,再配埋生蛋黄、葱花、韭菜、紫菜碎、生蒜、鱼粉同小麦面,唔好睇佢简简单单,食材都非常之丰富,睇到呢碗拉面份量丰富同埋劲香,一望到就流晒口水些。我超钟意食生蛋黄嘅捞面,呢度真系啱晒我心水!估唔到捞面咁吸引,而且面条煮得啱啱好,有口感得来又唔会太腍,本身自己好怕食好腍嘅拉面,呢度真系啱啱好!喺元朗区内嘅「麺屋こころ」,贴心服务同埋精致眠食品,餐厅仲有好多其他款式既拉面,店家非常讲究每个细节,由食材选择到料理制作都十分专业,非常享受在这里的每一刻!钟意食新嘢嘅话绝对可以过嚟试吓!
钟意食新嘢嘅话绝对可以过嚟试吓!