个日朋友推介我去试下食「麺屋こころ」,佢对我讲呢间餐厅嘅价钱有惊喜,食物又好食,于是我就带妈妈嚟试新嘢。我地叫左🍗咖喱炸鸡捞面炸鸡香脆,搭配日式咖喱酱汁,再加上一只滑蛋,真系太好味喇!佢既面条系特别弹牙,唔知系咪自家制既关系呢,真系同出面食既面面好唔一样阿,系我更加钟意食既面。好老实,我系一个超钟意食咖哩既人,无论系日式/泰式/马拉/港式等既咖哩我都好钟意,而呢间既咖哩对我黎讲系偏甜,微辣,但系我又真系好钟意wo,因为夏天黎啦ma,唔洗因为好辣食到身水身汗仲有呢个🌶️明太子忌廉捞面呢只捞面真系十足惊喜,浓郁嘅明太子忌廉,加上猪腩同水菜配料,成碟出奇嘅好食!明太子一粒粒既口感再加上忌廉既creamy口感,真心好多层次,同埋呢个汁好出色,又挂面,两款我都好钟意!!!因为个肚仲有位,所以我地多叫左🍠鸡软骨饺子鸡软骨饺子爽脆,口感非常好,一试就令人爱上!以上呢啲特式菜式,全部都味道丰富,一望就好有食欲,嚟到「麺屋こころ」,你一定会一试爱上呢间餐厅架啦!😋👍

我地叫左🍗咖喱炸鸡捞面

仲有呢个🌶️明太子忌廉捞面

因为个肚仲有位,所以我地多叫左🍠鸡软骨饺子
鸡软骨饺子爽脆,口感非常好,一试就令人爱上!

2024-08-19
午餐