2023-08-08 12 浏览
好耐无入过元朗行街, 今日元朗一日游, 不过天气真系好热🥵所以都想食d唔热嘅野, 食日本野就最岩喇🤗经过见到呢间居酒屋, 门口有餐牌, 望过价钱都ok, 所以就入去试下啦😙😙餐厅装修犹如置身于日本嘅风格, 侍应哥哥安排卡位俾我地坐, 非常阔落舒适, 仲有咕𠱸提供, 有够贴心, 值得一赞☺️👍蟹将军薯仔沙律$98炎炎夏日, 食返个沙律, 消暑又降温, 满满一座山丘嘅蟹子, 搭配薯仔, 沙津酱, 青瓜, 味道一流, 开胃之选💯炸葱吞拿鱼蓉𩽾𩾌鱼肝卷$168唔好睇少得四件, 每件都十分足料, 炸葱带有甜味, 吞拿鱼蓉非常新鲜, 饭卷里暗藏𩽾𩾌鱼肝, 呢三样材料嘅配搭出奇地配合, 大赞!!葱盐厚烧A5宫崎和牛$368一上枱见到和牛油花已经流哂口水🤤有别于一般烧和牛, 黑木亭以葱油作调味, 出奇地非常夹, 宫崎和牛入口即溶, 一口咬落去油花极香, 不愧为A5级别🤤玉子烧汁脆活鳗鱼$188厚厚鳗鱼再厚厚玉子, 每一串放入口都有大大满足感, 鳗鱼非常肥美, 外皮烧到好脆口, 鳗鱼控必食😛天时暑热叫咗两杯特色冻饮🤗🤗北海道士多啤梨牛乳乳酸$48卖相好有樱花感觉🌸一啖饮落去酸酸甜甜嘅乳酸味再配士多啤梨果蓉

蟹将军薯仔沙律$98

炸葱吞拿鱼蓉𩽾𩾌鱼肝卷$168

葱盐厚烧A5宫崎和牛$368

玉子烧汁脆活鳗鱼$188

天时暑热叫咗两杯特色冻饮🤗🤗
北海道士多啤梨牛乳乳酸$48
卖相好有樱花感觉🌸一啖饮落去酸酸甜甜嘅乳酸味
再配士多啤梨果蓉, 口感非常丰富, 大推👍👍👍

红火龙佛手柑熊茶$68
渐层颜色外型已经10分消暑, 仲有一只好得意嘅冰冰熊仔, 卖相非常打卡able, 味道方面十分清新, 超解暑🥶🥶

短短4味𩠌已经食到超full, 本来想叫埋刺身, 唯有留返下次先😬😝