2019-02-22 75 浏览
有时喺元朗真系唔知有乜好食,今日一落巴士就见到有车仔面舖新开张,叫<郭仔记车仔面>,平平地又一餐即刻同个friend入去试下。晏昼点零钟铺头入面都挤满咗人客,好彩有张卡位啱啱离座,我地两个可以唔洗搭枱啦yeah~自选车仔面画纸落单,价钱分类做得好清晰,除咗啲招牌款式之外都仲有好多款特色小食,价钱公道都好大众。而家仲有啲新张优惠,八宝面只系卖紧$38蚊,仲要送埋嘢饮添。我朋友叫咗碗油面,佢拣咗呢几款𩠌:新鲜猪肠+鲍汁凤爪+鱼皮饺+通菜,另外加秘制辣汁。佢话啲新鲜猪肠好正,洗得好干净,一啲白色肥膏都冇,鲍汁凤爪我就不敢恭为喇,我一向都唔钟意食脚趾其他𩠌菜都正正常常,鱼皮饺有三只,通菜好鲜绿,够爽口。而我就叫咗碗幼面,𩠌就拣咗鱿鱼+咖哩鱼蛋+猪皮+萝卜同埋紫菜,落咖哩汁。最正就系啲萝卜,煮得好够腍,冇渣又清甜,猪皮仲好食,吸晒啲咖哩汁...啱哂重口味人士,咖喱陈皮鱼蛋系我嘅至爱,口感丰富够哂浓味,另外鱿鱼都够弹牙,唔错唔错
其他𩠌菜都正正常常,鱼皮饺有三只,通菜好鲜绿,够爽口。
2019-02-17
$58.5 (午餐)