2024-08-03
#christine开饭日记元朗最近新开左几个新商场都开左好多新餐厅。身为元朗友嘅我紧系唔会miss 啦。平时行开加点都觉得依间餐厅装修好高级😍铺头装修真系好用心,由铺面到餐具都好靓🥰请食饭去呢一间一定唔会失礼😍🌟酱香茄子($38)小食我哋就叫酱香茄子,佢嘅味道都好唔错,雪冻左嘅茄子再加上咸咸甜甜嘅酱香腌制👍做餐前小食都唔错🌟皮蛋三杯鸡($98)呢个三杯鸡好香口😍佢系用石锅上菜,所以可以keep住热辣辣👍而且鸡好滑亦都好香酒味。🌟凤梨咕噜肉($98)我特别钟意食台式餐厅煮嘅咕噜肉,因为佢哋除咗菠萝之外呢仲会有好多其他嘅水果,例如:士多啤梨,蓝莓等等。令到𠮶个酸甜度呢有更加多层次。☺️而且佢咕噜肉炸得非常之好,炸粉唔算厚☺️啖啖肉咁🌟塔香鲜蚵煎蛋($108)有冇人去到台湾特别钟意食佢哋嘅蚵仔煎?我呢就每次都会食嘅,今次见到呢个鲜蚵煎蛋就即刻试吓☺️☺️佢蚵仔肉呢好大粒👍而且蛋煎得非常之香,送饭一流🌟秋红芝士奶盖醇茶(大红袍)$41佢嘅芝士奶盖好滑,而且茶味好香❤️❤️我就另外加咗珍珠令到成件事更加好咬口🌟冬桂香水柠檬茶(桂花乌龙)$39屋企人就叫咗香水柠檬茶,茶底一啲都唔会涩,加埋香水柠檬,饮落非常
🌟酱香茄子($38)
🌟皮蛋三杯鸡($98)
🌟凤梨咕噜肉($98)
🌟塔香鲜蚵煎蛋($108)
🌟秋红芝士奶盖醇茶(大红袍)$41
🌟冬桂香水柠檬茶(桂花乌龙)$39
屋企人就叫咗香水柠檬茶,茶底一啲都唔会涩,加埋香水柠檬,饮落非常之解油腻👍
🍴玥 (元朗)
📍元朗凤翔路2-6号加点地下C028号舖