2023-10-27 12 浏览
黑木亭📍元朗裕景坊15-25号玉成大厦地舖好耐冇去过黑木亭食嘢,原来佢而家转左菜式,转左日式意大利风格~menu上多咗好多西式嘢,几特别~🧡食物🥗 蟹将军薯仔沙律 $78好多蟹肉丝、蟹子同薯仔沙律,有啲类似天妇罗碎嘅嘢增加下口感,几好食,而且好大份!堆到成座山咁,味道几fresh,斋食呢个都好饱🤣🍲 椰皇寿喜烧 A5宫崎+M7澳洲和牛宝盒 $398店员攞咗一个椰子过嚟倒汁,试落又的确觉得比起平时食到嘅寿喜烧,多咗一分清甜同椰香,几特别,成个锅有好多料,冬菇、豆腐、菜等,而侧边嘅宝盒有虾、麻薯福袋、牛肉,A5和牛个雪花极吸引,入口即溶,但系我更加钟意澳洲和牛,因为觉得佢多啲肉香味😍🍝 卡邦尼意粉配香脆包球 $118今晚我最钟意呢个意粉,佢个汁唔会太腻,食落几舒服,而佢个意粉系软身少少嘅,我几钟意呢种口感~侧边嘅包球十分出色,上面嘅盖十分苏脆,而下面被意粉浸住嘅部分就好柔软,点酱汁好好食!个汁唔同意粉嘅,而系多咗啲咸香味,觉得好正!🍹绿茶鲜奶熊脆脆 $68🍹红火龙佛手柑熊茶 $68两杯嘢饮我比较钟意绿茶鲜奶𠮶个多啲,觉得佢几香醇,但系建议快啲饮晒,因为冰融之后就冇咁好饮;我妈比较钟意红火龙
黑木亭
📍元朗裕景坊15-25号玉成大厦地舖

🧡食物
🥗 蟹将军薯仔沙律 $78

🍲 椰皇寿喜烧 A5宫崎+M7澳洲和牛宝盒 $398

🍝 卡邦尼意粉配香脆包球 $118

🍹绿茶鲜奶熊脆脆 $68

🍹红火龙佛手柑熊茶 $68

两杯嘢饮我比较钟意绿茶鲜奶𠮶个多啲,觉得佢几香醇,但系建议快啲饮晒,因为冰融之后就冇咁好饮;我妈比较钟意红火龙多啲,觉得酸酸甜甜好开胃~