2019-11-21 195 浏览
【咖哩喇沙渗渗面】渗渗面其实系米粉加埋油面一粗一幼嘅配搭,汤头微辣有些少咖哩味,不过味道比较单调唔够惹味。配料方面,豆卜鱼片芽菜同埋虾都够新鲜,炸过嘅猪皮虽然大块但无乜味又索唔到汤底,食完有点失望... 浪费咗咁靓嘅卖相【斑兰咖吔多士】味道唔错,钟意食咖吔又或者大胃王可以叫份试下【美碌恐龙】系表面洒上大量美碌粉,就算冰融咗都仲系好够浓。【三色咖啡】系咖啡加淡奶同埋黑糖,味道出奇地搭,黑糖味突出,入口顺滑减低咗咖啡嘅苦涩,望落似dirty 果种渐层效果,值得一试【怡保芽菜鸡饭】我想讲佢嘅鸡真系做得出色,原因系皮滑,够肥美而且重点系浓鸡味,连皮食都唔觉腻,豉油汁散发阵阵麻油香味,同只鸡同埋芽菜都好夹,不枉我等咗40分钟先有得食,系值得嘅🤤 至于油饭就还好,略嫌油香不足,整体黎讲系唔错,下次去开元朗可以试试😋

【美碌恐龙】系表面洒上大量美碌粉,就算冰融咗都仲系好够浓。