2024-05-31
今次我地去咗间位于元朗嘅泰国餐厅🇹🇭 芭堤雅泰国餐馆!真系好正宗呀! 环境又坐得舒适。首先就系干干炒泰式金边粉(虾)$108💰个味道好鬼正!金边粉Q弹有咬口,虾仲新鲜甜甜地🦐 酱汁香浓够味,有咩虾酱、辣椒、蒜茸等等,劲地令人难以忘记!🔥香芒檽米饭$58💰呢个真系泰国菜必试嘅一款!香芒味劲香甜,饭粒松松软软,好食得慢慢咀嚼。帮我好香甜,配上糯米饭和椰汁一流。🍚🥭香茅鸡翼$78💰呢只鸡翼真系几好食!皮爽脆肉嫩滑,香茅味劲香气扑鼻,鸡翼皮劲趣口,再加埋大量嘅咋香蒜,好开胃!🍗🌶️泰国椰青$42💰呢款饮品清清淡淡,解解辣劲好饮!椰子味香甜,青柠个酸酸地令人一喉接再喉!🥥🍋最后就系百香果梳打$38💰呢款真系新鲜有趣!百香果味道独特,同梳打水混合就好似少少地发酵咗,好特别!🥤总括嚟讲,呢间芭堤雅泰国餐馆真系一流!食物正宗又好味,服务员哋好有亲和力,环境干净舒适,绝对值得一试!🏆芭堤雅泰国餐馆 (元朗)元朗安乐路1-11号明珠楼地下1号舖#泰国菜 #元朗美食 #金边粉 #香芒饭 #香茅鸡翼 #泰式椰青 #百香果梳打 #foodie #hkfoodie #hkfood #开饭 #foodporn #fo
芭堤雅泰国餐馆 (元朗)
元朗安乐路1-11号明珠楼地下1号舖
#泰国菜 #元朗美食 #金边粉 #香芒饭 #香茅鸡翼 #泰式椰青 #百香果梳打 #foodie #hkfoodie #hkfood #开饭 #foodporn #foodstagram #delicious #yummy #tasty #餐厅推介 #餐厅评论 #亲民小店 #泰式风味 #正宗泰国菜